Heerlijke recepten voor op de kamado barbecue
PROCUREUR OP DE KAMADO BBQ
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
• 250 gr Boer’n Trots Honing Geitenkaas
• 1 hele procureur
• 1 el fijne mosterd
• 2 el grove mosterd
• 2 teentjes knoflook
• 10 st grote laurier blaadjes
• Peper en zout
BENODIGDHEDEN: Kamado BBQ (140 graden Celsius, convegtor, lekbakjes, rvs rooster)
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de procureur in zodat hij gevuld kan worden, bestrooi de gehele procureur binnen en buitenkant met peper en zout. En hak de knoflook fijn en snijd de kaas in kleine blokjes, en meng dit met de fijne en grove mosterd.
Vul de procureur met dit mengsel en knoop deze dicht met rollade touw, let op niet te strak dicht trekken want dan komt de vulling eruit. Zodra de hele procureur is dicht geknoopt kan je de laurier blaadjes onder het touw steken boven op de opening waar deze gevuld is.
Gaar de procureur indirect in ongeveer 2 uur tot een kerntemperatuur van 58 graden Celsius.
Eetsmakelijk!
GEVULDE GELE COURGETTE
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
• 250 gr pikant belegen van boer Sjaak
• 2 gele courgettes
• 2 koningsboleet paddenstoelen
• 1 banaan sjalot
• 2 el pijnboompitten
• Mespuntje paprika poeder
• Mespuntje uienpoeder
• Mespuntje knoflookpoeder
• Mespuntje gember poeder
• Mespuntje gemalen kardemom
• Mespuntje gemalen oregano
• Mespuntje cayennepeper
• Peper en zout
BENODIGDHEDEN: Kamado BBQ (200 graden Celsius, gietijzeren grill rooster)
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de courgettes in de lengte door en schraap met een lepeltje de kern eruit,
Schraap vervolgens over de lengte van de paddenstoelen met een vork lange draden van de paddenstoelen, maak de sjalot schoon en snijd in halve ringen en snijd de kaas in fijne blokjes.
Meng alle ingrediënten met elkaar samen met de mespuntjes kruiden en breng evt. op smaak met iets peper en zeezout.
Vul hier de courgette helften mee en gril deze gedurende 15 min en verplaats deze iedere 5 min op het gril rooster. Eetsmakelijk!
FLAMMKUCHEN
INGREDIËNTEN VOOR 4 stuks
FLAMMKUCHEN DEEG
• 350 gr pizza bloem
• 5 gr droge gist
• 7 gr zeezout
• 210 ml water
• 1 el olijfolie
INGREDIËNTEN BELEG
• 2 rode uien
• 80 gr seranoham
• 200 gr crème fraiche
• 80 gr rucola
BENODIGDHEDEN: Kamado BBQ (230 graden Celsius, convegtor, rvs rooster, pizzasteen)
BEREIDINGSWIJZE DEEG
Kneed voor het deeg alle ingrediënten met een deeghaak in de planeetmenger en kneed dit tot een soepel deeg, verdeel dit in vier gelijke delen en rol dit op een met bloem bestrooide werkbank uit tot een zo dun mogelijke deegplak ter grootte van je pizzasteen.
BEREIDINGSWIJZE
Smeer creme fraiche op de deeg bodem en blijf 1 a 2 cm van de rand af. Verdeel wat seranoham hier over, snijd de ui in halve ringen en verdeel deze hierover en vervolgens de plakjes kaas erover.
Bak deze af op de pizzasteen indirect op 230 graden Celsius tot deze helemaal knapperig gebakken is.
En strooi er als laatste iets rucola overheen.